Zorg voor reuring in je social media groep

Ik beheer een gesloten LinkedIn groep, waar eigenlijk weinig gebeurt. Ik plaats zelf wekelijks een of twee berichten of tips, maar daar wordt weinig op gereageerd. Misschien geef ik wel de verkeerde tips, maar ik denk dat het ook ligt aan de onbekendheid met social media (met online netwerken) van de leden. De meesten lezen mee en wachten af. Dat is jammer, want je laat zo kansen liggen, want netwerken is zelf actief zijn.

Het ligt dan ook voor de hand dat we wat leven in de brouwerij willen krijgen. Als dat niet lukt, tja, dan is er maar één conclusie: de groep heeft geen meerwaarde.

Ik heb in ieder geval deze tips in de groep gedeeld; ze gelden ook voor andere groepen op andere social media:

1. Stel jezelf voor

2. Misschien zoek je informatie, stel je vraag in de groep

3. Geef tips waar anderen wat aan kunnen hebben: een leuk blog, een goed artikel, een ervaring

4. Deel iets leuks, iets grappigs

Herken je dit? Wat doe je dan? Ik ben benieuwd naar je reactie, die je hieronder kwijt kunt.

****

Mijn gratis social media tips lezen? Schrijf je hieronder in.

Laat wat van je horen

*