Zet je telefoonnummer erbij!

Kort geleden wilde ik iemand bellen om hem over iets te polsen. Het eerste wat ik deed was op zijn LinkedIn profiel zoeken naar zijn telefoonnummer. Ik moest helemaal doorklikken naar zijn website waar ik een telefoonnummer vond, want er stond niks op LinkedIn. Wilde hij niet gebeld worden? Ik aarzelde even en belde toch, want op zijn website stond het nummer wel.

Vlak hierna vertelde iemand me een vergelijkbaar verhaal: voor vacatures zocht hij op LinkedIn naar potentiële kandidaten. Herhaaldelijk stond er geen telefoonnummer op het profiel! Let wel: dit was dus iemand die werk in de aanbieding had en mensen wilde bellen!

Dus, zoek je werk, opdrachten of wil je gewoon bereikbaar zijn? Vermeld je telefoonnummer in je LinkedIn profiel!

  1. Zet je profiel op bewerken. Klik contactgegevens open en voeg je telefoonnummer toe. Bij mij ziet het er zo uit:
  2. Je kunt je telefoonnummer ook in je samenvatting zetten. Dat hoeft niet, ik heb het wel gedaan. Met opzet in het eerste deel van de samenvatting, zodat het opvalt.

En het telefoonnummer direct achter je naam in je profiel? Tja, het mag niet van LinkedIn. Dus ik doe het niet.

***

Laat wat van je horen

*