Vreemde Verkoop

 

 

twitter_spam

Afgelopen week kreeg ik er weer eentje: een privébericht in Twitter met een waarschuwing, zie hierboven. Dit keer is er ergens een grappige foto van mij te zien. Het is de bedoeling dat ik klik op de URL, die ik hier overigens hier maar gedeeltelijk laat zien. Als ik erop klik, kom ik waarschijnlijk bij een spelletje en ondertussen krijgt iedereen die ik volg en terugvolg een vergelijkbaar privébericht. Vervelend, dat wil je niet, maar de meeste mensen trappen er wel een keer in. Ook ik toen ik net begon met twitteren.

Dus ik klik niet. Net zo min als in de mails van een bank of een aanbieding die ik niet kan weigeren. Mij ontgaat vaak de zin van deze reclame. Toch zal het werken, want anders houden ‘ze’ het niet vol.

Op mijn blogs over een telefoontje van Microsoft en een rare rekening kreeg ik veel reacties. Daarom vanaf nu een aparte rubriek: Vreemde Verkoop.

Heb jij een voorbeeld? Laat het me weten. Ik besteed er graag een blog aan!

***

Mijn gratis social media tips lezen? Schrijf je hieronder in.

 

 

Reacties

  1. Tja, die pogingen ons te verleiden gaan ver. Zo ontving ik gisteren twee precies dezelfde berichten op twee verschillende mailadressen (gestolen bestanden dus). Ik lees, dat ik in de bijlage een bevestiging aantref van de afspraken, die de vertegenwoordiger van Viteau de vorige dag met mijn bedrijf heeft gemaakt… Laat ik nou toch een eenvrouwszaak hebben en nog nooit iets of iemand van Viteau gezien of gehoord hebben… Merkwaardige handel. Denk je op zo’n manier ondernemer te zijn, dan raad ik je aan je communicatiestrategie eens grondig te heroverwegen. De Drie Denkstappen helpen je op weg. Ik licht ze graag toe.

  2. Hoi Marian,
    Dank je voor je reactie. Weer zo’n opvallend voorbeeld.
    Heb je een link naar de Drie Denkstappen?

Laat wat van je horen

*