Voordelen van een powtoon maken?

powtoon maken

Een powtoon maken heeft veel voordelen. Voordat je een powtoon gaat laten maken is het eerst belangrijk om te weten wat een powtoon daadwerkelijk is. Een powtoon is eigenlijk een filmpje dat vaak wordt gebruikt om reclame mee te maken. Alleen in dit geval, anders dan in andere filmpjes, wordt er niet gewerkt met echte mensen maar met fictieve poppetjes. Deze manier wordt vooral vaak gebruikt in een informatieve video. Je kan je zo perfect focussen op de stem van de persoon en je let minder op de persoon. Hierdoor onthoud je beter wat er gezegd wordt in de video.

powtoon maken

Voordelen van een powtoon

Een powtoon maken door een professioneel bedrijf heeft veel voordelen. Zij weten namelijk precies wat belangrijk is bij het maken van een powtoon. De voornaamste reden wanneer er gebruik wordt gemaakt van deze manier van het maken van een video is, omdat het goedkoop is. Naast dat het goedkoop is werkt het voor sommige doeleinden even goed als een video waar echte acteurs in voorkomen. Het scheelt enorm veel in de prijs, omdat er geen filmploeg en acteurs nodig zijn om de video te maken. Aan deze video hoeft alleen een grafisch ontwerper en iemand die de tekst inspreekt aan te pas te komen. Hierdoor is het vaak 2 keer zo goedkoop.

Hoe wordt een powtoon gemaakt

Een powtoon maken gebeurt altijd in overleg met de opdrachtgever. Door samen goed te overleggen wat de mogelijkheden zijn komt er altijd een mooie video uit. Het is ook erg belangrijk om de lengte van de video te bepalen. Maak de video niet te lang, want dan stopt op een gegeven moment iedereen met kijken. Een video van ongeveer 90 seconde is vaak al veel te lang. Ongeveer 70% van de kijkers kijkt de video niet af als de video zo lang duurt. Dit is dan ook de reden waarom de meeste video’s rond de 60 seconde of korter duren. In deze tijd is het goed mogelijk om het een en ander uit te leggen en iedereen blijft toch aandachtig kijken naar de video.