Solliciteren tips

loopbaanadvies-outplacement-solliciteren

Solliciteren tips

Solliciteren, je kent het wel. De ene vindt dit heel erg leuk om te doen sinds je zo nieuwe kansen en uitdagingen krijgt en de ander vindt dit helemaal niet leuk om te doen. Dit kan komen door nare ervaringen of omdat diegene niet wilt werken. Als je graag wilt weten hoe je op de juiste manier gaat solliciteren ben je al een stuk verder dan eerst. Je leest hoe jij je moet voorbereiden en wat je allemaal moet hebben voordat je gaat solliciteren. Je merkt wanneer je solliciteert en voordat je dit doet je goed voorbereidt meer kans maakt om aangenomen te worden of om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

Hoe bereid ik me voor?

Je wilt vast weten hoe jij je gaat voorbereiden op het solliciteren. Dit kun je doen op verschillende manieren. Je kunt bij het bedrijf naar binnen lopen en aangeven bij de balie dat je op zoek bent naar een baan in een bepaalde richting. Zij verwijzen jou eventueel door naar hun website met vacatures of ze geven aan dat ze geen werknemers zoeken. Als je begint met het solliciteren voor een bepaald bedrijf is het verstandig om een CV te hebben die al klaar is. Door hulp van een CV weet het bedrijf sneller wat voor ervaringen jij hebt en kunnen ze van tevoren al inschatten of jij geschikt bent voor deze baan. Als je nog geen CV hebt kun je deze makkelijk zelf maken. Wanneer je niet weet hoe je een CV het beste in elkaar kunt zetten heb je veel voorbeelden die je online kunt vinden.

Als je hebt gesolliciteerd bij verschillende bedrijven krijg je van een aantal te horen dat je niet bent uitgenodigd. Dit is heel jammer, maar bij andere bedrijven ben je weer wel uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Dit is super leuk en spannend. Wanneer je van meerdere bedrijven hoort dat je bent uitgenodigd voor een gesprek hoef je ze niet te annuleren. Het kan namelijk gebeuren dat je nog steeds wordt afgewezen na het gesprek en dan moet je weer opnieuw beginnen. Als je uiteindelijk na de gesprekken bent aangenomen bij meerdere plekken is het jouw keuze om het bedrijf te kiezen waar je wilt werken. Je weet nu hoe je goed moet solliciteren en hoe je de functie krijgt waarvoor je hebt gesolliciteerd!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *