Labellen in LinkedIn

LinkedInnen is netwerken, contacten maken en – bij mij tenminste – namen doorgeven. Af en toe komt er een vraag voorbij: ken jij toevallig  (bijvoorbeeld) een fotograaf, een trainingsacteur, een fondsenwerver of een hr coach? En ja, die mensen ‘ken’ ik in LinkedIn. Maar wie waren dat ook alweer?

Het is dan handig om iemand die je zoekt snel in je connecties terug te kunnen vinden. Daarvoor gebruik ik labels, ‘tags’. Ik geef mijn connecties mijn eigen labels: organisatieadvies, social media, docenten en ja ook die fotografen, trainingssacteurs, fondsenwervers en hr specialisten.

Die labels of ‘tags’ kun je zelf invoeren via je contacten, maar ook op het profiel. LinkedIn legt het zelf het beste uit:

 

NB
Labels zijn ook handig als je gericht een gelabelde groep wilt aanschrijven. Je klikt je label open. Je ziet dan een overzicht van de connecties in die groep en daarnaast een kolom waarin staat: bericht verzenden. Je kunt de hele groep selecteren of een deel ervan.

Reacties

  1. Bedankt voor de blog en tip Annet!
    Nu kan ik snap ik ook beter wat ik met de tags kan in mijn eigen profiel. 🙂

  2. Hallo Ilona, dank je wel voor je prettige reactie! Fijn dat je een stukje verder kunt met dit blog. Overigens komt er een vervolg op, waarschijnlijk vanmiddag, want er is nĂłg een mogelijkheid. Eentje die ik zelf pas geleden gebruikte: e-mailen naar je connecties.

Laat wat van je horen

*