Internationaal doorbreken

Als ondernemer heb je vaak grote dromen. Je wilt de beste van de beste zijn. Elke dag word je wakker en doe je er alles aan om te zorgen voor een grote doorbraak. Jij wilt bij de grootste namen horen en ervoor zorgen dat het geld elke dag binnenstroomt. Dus als jij zulke grote dromen hebt, waarom zou je dan binnen de Nederlandse grenzen blijven? In deze tijd waarin het internet meer en meer wordt ingezet zijn deze grenzen een stuk minder belangrijk dan ze waren. Het is nu makkelijker dan ooit om ook de buitenlandse markt te beïnvloeden. Tenminste, makkelijk… Ook om in het buitenland goed zichtbaar te zijn heb je kennis van zaken nodig. En dan niet alleen kennis van wat je zelf aanbiedt, zodat jij zorgt voor de beste kwaliteit ten opzichte van je concurrenten. Vooral ook kennis van zaken als linkbuilding en SEO.

Ieder land zijn eigen regels

Internet is voor iedereen. Wanneer je zelf op vakantie gaat maakt het eigenlijk niet meer uit waar op de wereld je jezelf bevindt. Overal waar je komt kun je eenvoudig met je telefoon of met je laptop op internet om werkelijk alles te vinden waar je naar op zoek bent. Gewoon een simpele druk op de knop en je ziet het zo op je scherm voorbij komen.

Toch betekent dat niet dat jouw geweldige strategie die je in Nederland inzet om bovenaan de zoekresultaten te komen ook een successtrategie is in het buitenland. Ieder land heeft zijn eigen inwoners, met eigen gewoontes en eigen behoeften. Het is aan jou om daar goed op in te spelen, zodat je ook daar met kop en schouders boven je concurrenten uit gaat steken. 

Kies je doelgroep

In Nederland ben je begonnen met het bepalen van je doelgroep. Om ook buiten Nederland door te breken ga je dit opnieuw doen. Kies je land en richt je dan op de internationale linkbuilding die jou kan helpen om in dat land aan de top te komen. Klinkt simpel, maar om per land uit te zoeken wat daar het beste werkt kan best een uitdaging zijn. Weet dat je ook dit avontuur niet alleen hoeft aan te gaan. Ga eens in gesprek met andere ondernemers die je al zijn voorgegaan. Hoe pakken zij het aan om goed gevonden te worden? Doen zij het helemaal zelf of hebben ze hulp van een expert die zich dagelijks met linkbuilding in het buitenland bezig houdt? Vergeet niet dat je kunt leren van elkaar. De internationale markt is eerlijk waar groot genoeg om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *