Glas bestellen en online vergelijken

Glas bestellen

Glas bestellen is de afgelopen jaren makkelijker geworden! Je hoeft hiervoor niet meer naar de winkel. Evenals dat je niet direct een glaszetter hoeft te laten komen om je te laten adviseren voor het plaatsen van een nieuwe ruit. Wanneer je weet welk formaat ruit in je kozijn geplaatst moet worden, kun je het glas eenvoudig online bestellen. Er zijn verschillende webwinkels met een breed scala aan glassoorten. Kijk bijvoorbeeld eens bij Glasgigant.nl. Deze partij biedt dubbel glas aan met uiteenlopende U-waarden. In dit artikel lees je meer over hetgeen waarop je moet letten bij het vergelijken van glassoorten.  

Verschillende afmetingen

Belang van U-waarde bij glas bestellen

Bij glas bestellen is het raadzaam om naar de U-waarde van de ruit te kijken. Deze waarde drukt met uit in W/m2K. De U-waarde geeft aan hoeveel warmte er per vierkante meter glas uit je woning ontsnapt. Des te hoger deze waarde is, des te meer warmte gaat er ook verloren. Kies je voor HR+++ glas, vaak beschreven als triple glas, zal de U-waarde tussen de 0.5 en 0.9 liggen. Hierbij gaat dus zeer weinig warmte verloren. Dubbel glas heeft een iets hogere U-waarde, doorgaans tussen de 0.9 en 1.2. Bepaal voor jezelf of de extra investering in triple glas de moeite waard is.  

Betere isolatie

Dubbel glas bestellen en de investering terugverdienen 

Het voordeel van dubbel glas bestellen is het feit, dat je de investering maandelijks voor een deel terug zal verdienen. In de meeste gevallen heeft het vervangen van ruiten immers een positieve invloed op de isolatiewaarde van je woning. Dit betekent dat er steeds minder warmte weg zal stromen, waarmee je energieverbruik afneemt. De besparing op de energierekening maakt dat je de investering in dubbel- of triple glas terugverdient. Glas plaatsen met een hogere U-waarde dan het glas wat je nu hebt is in geen geval interessant.