Geld besparen bij bellen naar het buitenland

Ik had wel gezien dat mijn ‘mobiele’ telefoonrekening wat hoger was dan anders, maar pas vandaag checkte ik hem online. Dat is raar: drie uur gebeld met Rob in Japan in februari?

telefoon

Rob bleek op ongeveer hetzelfde moment zijn rekening te controleren. Drie uur gebeld op een moment dat hij zeker twee uur al in bed lag (tijdsverschil met Japan was 8 uur).  We belden allebei maar eens met onze provider. Het stond er echt, ook echt genoteerd op onze telefoons. Niet opgehangen?

Nou ben ik af en toe een beetje controlefreak en ik weet voor 99 % zeker dat ik checkte of de telefoonverbinding was verbroken. Dat doe ik namelijk altijd. Maar ja, het is geen 100%. Bovendien betekent dit dat Rob óók niet ophing. Dit is niet logisch.

Robs provider zoekt het nog verder uit, wie weet is er toch een bug. Voorlopig gaan we er maar van uit dat we een paar honderd euro hebben uitgegeven aan een heeeeeeel lang gesprek. Dure les: altijd op ophangen drukken, ook al is het gesprek al beëindigd. Zo kun je geld besparen bij bellen naar het buitenland.

Mijn gratis socialmediatips lezen? Schrijf je hieronder in.

Reacties

  1. Annet, dat is altijd een probleem in het buitenland en gebeurd zelfs met de specialisten. Zeker in deze dure exotische landen. Zet roaming uit, ook volgend jaar als roaming, alleen in EU dus, niets extra meer kost.

  2. Hallo Willem, dank je wel voor je reactie. Ja, ik heb toen ik ook in Japan was roaming uitgezet, ook niet gebeld. Maar in dit geval hadden we een heel kort dringend telefoongesprek gehad en allebei opgehangen. Dachten we…

Laat wat van je horen

*