Focus!

Concentreer je op je kwaliteiten, doe wat je goed kunt. En als het kan: doe wat je het liefste doet. Bovendien: richt je op je klant. Kortom: focus!

Makkelijker gezegd dan gedaan, als je zoveel dingen leuk vindt en geniet van iedere bijeenkomst waar je iets mag doen met social media en als je klanten op zoveel plekken te vinden zijn. Maar ‘focus’ en ‘evalueer’ gelden natuurlijk ook voor mijn bedrijf na twee jaar workshops en presentaties social media.

Het is een mooi moment om terug te kijken op die twee jaar. Ik heb ervan genoten. Maar in die twee jaar zijn de trainers social media massaal opgestaan. Bovendien is de kennis over social media enorm gegroeid en hebben jongeren daarin echt mijn hulp niet nodig.

Het is ook een goed moment om een oplossing te vinden voor een probleem, dat bij veel workshops voorkomt: een groot verschil in kennis, ervaring en vragen bij de deelnemers. Bij incompany workshops is dat meestal goed op te lossen, omdat dit van te voren duidelijk is en je er afspraken over kunt maken. Maar bij andere workshops (en niet alleen bij mij en niet alleen over social media) is het echt lastig.

Daarom heb ik me weer goed bezonnen op mijn eigen focus. ‘Starters’ blijven mijn klanten, maar ik word wat strenger naar de meer ervaren mensen: is deze workshop wel voor jou? Verder heb ik goed geluisterd naar de andere ‘klanten’: “hoe zet ik social media goed in voor mijn bedrijf of organisatie”?  Dat gaan we vanaf nu doen in kleine groepen én met huiswerk vooraf. En daar passen die meer ervaren gebruikers prima in.

Mijn incompany workshops blijven wat ze zijn: op maat!

Meer weten? Bel of mail me: 0317-422368 of info(at)vanbetuwadvies.nl

Laat wat van je horen

*