Een jaar Twitter

Een jaar op Twitter! Het is een feestje. En het was een jaar vol feest door Twitter: supersnel informatie door links te volgen, lachen om grappige filmpjes en grappen die werden doorgestuurd en vooral veel nieuwe leuke inspirerende contacten! ‘Hé, ik ken jou van Twitter’ hoort tegenwoordig tot mijn woordenschat.

Twitteren (Engels: tweeten, ik hanteer mijn eigen taal) is voor mij een nieuwe manier van snel, efficiënt en prettig communiceren. Met 140 tekens kun je veel doen. Hoe het in mijn poriën is doorgedrongen, realiseerde ik me enkele weken geleden. Met enige regelmaat RT ik vacatures of opdrachten waarvan ik vermoed, dat ze voor enkele volgers interessant kunnen zijn. Ik ontmoette een oude bekende die niet twittert en ik bedacht, dat ik deze persoon niet via e-mail op een bepaalde opdracht had gewezen (ja, dat doe ik wel eens in het kader van ‘sharen’). Ik vond het nogal stom van mezelf, maar wist de gegevens nog. Toen deze persoon zei: “Twitter is niks voor mij” wist ik niet of nog doorgeefluik voor niet-twitteraars wilde zijn.

Enfin, niemand moet van mij twitteren of tweeten of ‘lurken’ op Twitter. We leven in een land van vrijheid en dat wil ik graag zo houden. Maar je mist wel wat!

Ik geef toe, het is wel heel veel wat langs komt. Maar met Tweetdeck is het prima te beheersen. Toch betrap ik me erop dat ik de ‘all friends’ lijst standaard open heb staan. Je weet immers nooit… Maar wees gerust: ik zet het ook wel eens af. Met name als ik met de boekhouding, de voorbereiding van een workshop of een tekst bezig ben. Op het moment dat ik dit schrijf, staat Tweetdeck natuurlijk open, want ik laat me graag inspireren. Er komen onder andere felicitaties met mijn eenjarig Twitterbestaan  😉  Die wil ik niet missen.

Behoefte aan concrete voorbeelden? Lees mijn blog na 2 maanden Twitter en ik voeg daaraan toe: nieuwe woorden, nog meer contacten, werk (!), informatie via #raredisease en andere hashtags, tips, veel artikelen in tijdschriften die ik selecteer op ‘koppen’ en een aantal Twitteraars die standaard goede en leesbare info doorgeven.

Dank je wel Twitter!

Reacties

  1. Dag Annet,

    Het blijft een feest he? Ik heb mijn 2-jarig jubileum op Twitter al achter de rug en merk dat het tot diep in mijn werksysteem zit. Heerlijk!

  2. Hoi Jeanet,
    Ja, heerlijk! Volgens mij blijft Twitter voorlopig wel, vast en zeker aangepast en vernieuwend. Dus onze toekomst is zonnig 😉

Laat wat van je horen

*