Bezwaar maken tegen UWV beslissing, u staat niet alleen

Het kan zijn dat u vanwege een geschil met uw werkgever te maken krijgt met het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen). Of wellicht is het de instantie zelf die lastig doet. Hoewel de instantie vaak werkt in het belang van zowel werkgevers als werknemers heeft niet iedereen even goede ervaringen met de instantie. Dit is niet alleen het UWV aan te rekenen, in veel gevallen betreft het namelijk complexe, juridische zaken waar veel regels en wetten op van toepassing zijn. Niet iedereen is even bekwaam in het begrijpen van deze taal en het mag ook geen verrassing zijn dat sommige een aantal jaar studie moeten volgen om bekwaam te worden in het begrijpen en vertalen van deze wetten en regels.

Advies bij bezwaar

Soms doet het UWV ook een uitspraak waar u het niet mee eens bent. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben voor uw situatie. Gelukkig betekent dit niet dat daar het laatste er over is gezegd. U heeft namelijk de mogelijkheid om tegen een uitspraak van het UWV bezwaar te maken. Doet u dit niet dan heeft u de uitspraak te accepteren.

Het kan zijn dat u niet zeker weet of een uitspraak correct is en u niet zeker weet of bezwaar indienen zinvol is. Wanneer u hulp nodig hebt bij UWV bezwaar kunt u ook een expert inschakelen. Op https://adxpert.nl/ kunt u bijvoorbeeld samen met een ervaren professional naar uw zaak kijken en advies inwinnen over of dit zinvol is of juist niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *