10 jaar zelfstandig

Op 1 januari  2012 was het zover: 10 jaar zelfstandig. Ik wist het op 31 december, vergat het gisteren en dacht er vandaag weer aan.

Belangrijk? Mwah. Want wat is het verschil met 9 of 12*? Toch doet het me iets: 10 jaar zelfstandig professional met ups en downs, met verschillende activiteiten, met besluiten die slecht uitpakten en andere die uitstekend liepen. Kortom, de ervaringen van iedere ondernemer. Kroon op dit alles is toch wel mijn zelfstandigheid die ik nu bijna 2.5 jaar kwijt kan via bijvoorbeeld mijn workshops social media voor VanBetuwAdvies: een eigen koers, oude en nieuwe samenwerkingen en gevraagd worden om jezelf en niet om wat je verkoopt **

Ik startte tien jaar geleden met mijn online adviesbureau Chromosome Help-Station om me professioneel (niet medisch!) te richten op families met zeldzame chromosoomafwijkingen via advisering, onderzoek en toegankelijk maken van online informatie. Dat lukte een aantal jaren goed, maar ja aan ‘zeldzaam’ is weinig te verdienen. Mijn idealisme maakte plaats voor pragmatisch geld verdienen en na wat avonturen besloot ik me eind 2009 te specialiseren in ‘social media’. Met name gericht op mensen die zich oriënteren op social media, inmiddels verdeeld in ‘starters’ (introductie social media) en gevorderden (strategie workshops). En kijk: ik kan op deze manier mijn hart en zaak combineren!

Mijn bedrijf staat inmiddels. Ik heb mijn focus opnieuw vastgelegd en verheug me op nieuwe samenwerkingen, die in 2012 concreet gaan worden. Dat leidt behalve mijn ‘eigen’ workshops onder andere tot nieuwe incompany workshops, een tweede Wageningse workshopdag en misschien tot een nieuw project op het gebied van zeldzame aandoeningen. Heerlijke dingen om je op te verheugen!

Ik wens jullie net zo’n boeiend en nieuwsgierig makend 2012!

 

*11 heeft een andere betekenis.
** lees 6 Do’s & Don’ts for Social Business van Kruse Control punt vier: “People no longer buy what you sell…they buy WHO YOU ARE.”

Reacties

 1. Martin Gommers zegt:

  Hoi Annet,
  Mooie mijlpaal, van harte gefeliciteerd! Nog minstens 10 jaar erbij, zou ik zeggen.
  Martin

 2. Hoi Martin,
  Dank je wel!
  10 jaar, poe poe. Ach waarom niet? ;-))
  Annet

 3. Annet,
  alsnog gefeliciteerd met je ondernemersverjaardag!
  Op naar de volgende mijlpaal!
  Groet,
  Ilona

Laat wat van je horen

*