QR-code, ja of nee?

Binnenkort wordt mijn visitekaartje vernieuwd. In één oogopslag kun je zien waarom:

  • Hyves is opgeheven. Ik streep het door, wat leidt tot leuke gesprekken. Maar het mag er nu wel af.
  • Mijn nieuwe site social media voor senioren staat er niet op.
  • Mijn naam mag misschien ietsje groter.

visitekaartje

 

Twijfelpunt: de QR-code. Er wordt goed op gereageerd, zeker in het begin (oh, heb je die al; wat is dat nou?; hoe werkt dat?), maar ik zie het gebruik in Nederland niet echt toenemen. Gelukkig bieden Google en doorzoeken weer wat oplossingen. Eric van Nooten schreef ‘QR-codes: Dead or alive?  of ‘Wanneer sluit Nederland QR-codes in zijn armen?” Ik ben een beetje van mijn twijfel verlost. Ik handhaaf de QR-code. En wat doe jij?

qr_code_vbaworkshops

 

 

 * * *

Blijf op de hoogte!
Schrijf je in voor mijn tweewekelijkse gratis tips over social media.
Praktisch, laagdrempelig, kort en krachtig.

 

 

Reacties

  1. QR en NFC zijn tot op heden de enige technologieën die direct communiceren met mobiele apparatuur. Alleen al om die reden zullen QR-codes voorlopig toegepast blijven worden. Gek genoeg zie je in de ons omringende landen veel intensiever gebruik van QR technologie. Dat komt omdat in Nederland alleen standaard zwart/witte blokjes toegepast worden die vervolgens alleen naar een website verwijzen. QR-codes kunnen individueel vorm gegeven worden ( zie http://www.pinterest.com/shortpres/qr-design-by-shortpres/ ).

    Nieuw is de Beacon technologie. Daarover heb ik ook een blog geschreven ( http://www.multiraedt.nl/2014/06/18/ibeacons-communicatie-met-mobiele-apparatuur-volwassen-geworden/ ). Kortom mooie tijden voor mobile marketing.

  2. Hallo Eric, dank je wel voor je info. Interessant.
    En wat vind je van QR-codes op visitekaartjes?

Trackbacks

  1. […] blog QR-code, ja of nee leverde online en offline veel reacties op. De een vond het achterhaald, de ander benadrukte dat de […]

Laat wat van je horen

*