Een telefoontje van Microsoft

Afgelopen week werd ik gebeld door Microsoft. Het gebeurde de week ervoor ook en de week daarvoor. De boodschap is telkens hetzelfde: mijn computer wordt gebruikt om malware te versturen en ze bieden me hulp aan. Het is flauwekul. Ze willen gewoon mijn computergegevens, inlogcodes, geld ontfutselen.

telefoon

Ik word hier zo moe van. Ik ben niet de enige die gebeld wordt, een greep uit de berichten:

Vorig jaar was het ook al raak. Ik heb toen alle nummers geblokkeerd die begonnen met 001. Nu worden er andere telefoonnummers gebruikt om me te bellen. Gelukkig herkennen we de ingang: ze starten met 009. Maar blokkeren heeft geen zin, want over een tijd gebruiken ze weer een ander.

Wat te doen? Boos worden, in het Nederlands antwoorden, vragen of ze hun nummer geven zodat ik terug kan bellen… Niets helpt. Meteen ophangen lijkt het beste. Of niet opnemen als je het nummer herkent. En wachten tot het ophoudt…

Trackbacks

  1. […] Een telefoontje van Microsoft, mijn blog uit 2013 […]

Laat wat van je horen

*